4 Ocak 2017 Çarşamba

BitCoin (BTC) Nedir?

            Bitcoin kısaltması BTC olan izi sürülememesi sayesinde deep webin en çok tercih edilen sanal para birimidir.
Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçti. 

Satoshi Nakamoto tarafından icat edilen sistem dünya düzenine ve komisyonculuğa bir baş kaldırı şeklinde başlayan ardında devletlerden bağımsız ama bir yandan da tüm bilgisayarlara bağımlı hale getirilen bir sistemin parçası oldu.

Sistem kendini 2140 yılına kadar maximum 21.000.000 adet bitcoin üretmeye programlı olduğu için belirli aşamaları aşması gerekiyor. Bunlardan ilki üretim aşaması ilerde bahsedeceğim madencilik sistemi bunun olmazsa olmazıdır. Her bulunan bloklar bitcoinlere tekabül eder. Bu şekilde kullanıcılara transferlerde kullanılabilecek bitcoinler adil bir şekilde dağıtılmış olur.

Bitcoinler sanal bir birim oldukları için yine sanal ortamda saklanmaktadır. Wallet denen cüzdanlar oluşturulan bitcoin adres serisini otomatik olarak bünyelerinde bulundurur. Bizler bir işlem yaptığımızda sisteme bağlı olan tüm cüzdanlar aracılığında işleme alınır sizden eksi bakiye olarak düşen hesap karşı tarafa artı olarak geçer ve sonuçta cüzdanlar arasında transfer madencilerin katılımıyla bitirilmiş olur.

Kısacası Bitcoinin mantığı bu kadar basittir. Şimdi Adım Adım Ne Nedir Diye Inceleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder